« Myopia kontroll

Zeiss-MyoCare

A legkevésbé invazív és legkönnyebben elérhető megoldás a rövidlátás kezelésére. A speciális szemüveglencsék előnye, hogy egyszerre korrigálják a látást és lassítják a rövidlátás fokozódását. Az új generációs szemüveglencsék optikai mikrostruktúrákat alkalmaznak, amelyek pozitívan járulnak hozzá a rövidlátás kezeléséhez. 

A gyermekek rövidlátásának kezelésére tervezett legújabb szemüveglencséinket a ZEISS miópiamenedzsment terén szerzett több mint egy évtizedes innovációjára és tapasztalatára alapozva, optikai szakértőkkel, például anyag- és látáskutatókkal, szemészekkel és akadémikusokkal együttműködve fejlesztettük ki. A ZEISS MyoCare lencsék kialakítása során figyelembe vettük a bizonyított tudományos kutatásokból, a bizonyítékokon alapuló tapasztalatokból és a hatékony kezelésekből nyert tudományos koncepciókat, beleértve az orthokeratológia, a lágy multifokális kontaktlencsék, a tudomány és a szemüvegek új generációjának alkalmazása során nyert ismereteket.

 

Egy hatékony rövidlátás-korrigáló lencsének felül kell kerekednie bizonyos tervezési kihívásokon, és meg kell találnia az optimális egyensúlyt a rövidlátás fokozódásának lelassítása és a jó látás biztosítása között. Ezért a ZEISS rövidlátást korrigáló megoldásainkba a következő jellemzőket építettük be:

 

  • Egy olyan centrális zóna, amely elég kicsi ahhoz, hogy egy hatékony kezelési zónát hozzon létre, ami az éleslátás helyéhez közeli széli területen kedvező optikai hatást vált ki.
  • Hozzáadott felületi dioptriaérték a kívánt „relatív miópiás defókusz” létrehozására
  • Gondosan megválasztott részterületi tényező a kiváló hatékonyság biztosítása érdekében, a jó viselhetőség megőrzése mellett

 

A szemüveglencséknek figyelembe kell venniük a lencsék mögött mozgó szemet, hogy a kívánt korrekció és a myopikus defókusz minden áttekintési pontban megmaradjon. A ZEISS ClearFocus kialakítással biztosított mind gyermek éles látásához szükséges optimális korrekció, mind a kívánt myopikus defókusz hatás minden áttekintési pont esetén. Ez nemcsak a centrális tiszta zónán keresztül történő áttekintés esetén fontos, hanem a lencse perifériájáján való nem szándékos átpillantások és szakaszos szemmozgások szempontjából is.
Ezen felül a ZEISS ClearFocus kialakítás hatékonyan minimalizálja a hyperopikus defókusz kialakulását, szemben a tipikus szférikus egyfókuszú lencsékkel.