« Munkatársaink

Kanizsai Borbála- diplomás optometrista

"Nemcsak egy szemüveget szeretnék készíteni, hanem már a legelejétől, a dioptria meghatározástól részese szeretnék lenni a folyamatnak."

 

Miért lett optometrista?

Nehezen tudtam kitalálni, mivel szeretnek foglalkozni miután az eredeti terv, miszerint tárlatvezető leszek kútba esett. Egy családi kupaktanács során jött az ihlet, hogy ez a szakma testhezálló lenne. Az optometriát pedig már a látszerészet vonta maga után. Nemcsak egy szemüveget szerettem volna készíteni, hanem már a legelejétől, a dioptria meghatározástól részese akartam lenni a folyamatnak.

Miért ebben az optikában dolgozik?

Jó lehetőség van a tanulásra egy szemorvos mellett. Főként így, hogy a doktornő ennyire támogat benne és teret enged a megszerzett elméleti tudás gyakorlati elmélyítésére.

Mi a kedvenc tárgya az optikában?

A határidőnapló, főleg november végén/december elején, amikor a gyűrött, megjegyzésekkel teletűzdelt lapok emlékeztetnek az elmúlt év eseményeire, pillanataira.

Mi az első amit csinál, amikor beér és mi az utolsó?

Az első dolgom, hogy megnézem az e-maileket. Az utolsó pedig, hogy átfutom a következő napot, hogy milyen teendőink lesznek arra a napra.

Mit tart a legfontosabbnak a szakmádban?

Az alaposságot.

Mit üzen a jól látóknak és a hunyorgóknak?

Előbb-utóbb mindenkinél eljön az az idő, amikor zavaróvá válik a látásával kapcsolatos probléma. Mindenkit várunk akkor sok szeretettel!

 

Optometrista vizsgálatra bejelentkezés itt

 

dr. Pongrácz Mária

Kanizsai Borbála